Ympäritötutkimus Yrjölä Oy

Luontokohteiden esittely- ja opetusvideot

Tarvitsetko luontokohteiden esittelyvideoita? Tai lyhyitä opetusvideoita luonnosta ja ekologiasta? Teemme videoiden teemojen suunnittelun yhdessä asiakkaan kanssa, jonka jälkeen käsikirjoitamme videot sekä suunnittelemme kuvauksen ja äänityksen. Lopputuloksena asiakas saa valmiin tiedoston haluamassaan tiedostoformaatissa ja erillisen tekstitystiedoston haluamillaan kielivaihtoehdoilla.

Videoiden rakenteen ja sisällön suunnittelee kokenut luontotoimittaja Paul Segersvärd. Paul on pitkän tv-uransa aikana työskennellyt toimittajana ja juontajana suosituissa television luonto-ohjelmissa.

Toteutimme vuonna 2021 Espoon kaupungille kaksi luontopolkujen esittelyvideota. Toisessa esiteltiin Fiskarsinmäen luontoa ja toisessa Hanikan luontopolkua. Voit tutustua molempiin videoihin Espoon kaupungin Youtube-kanavalla.
Stacks Image 17
Esimerkiksi Youtube-videoita voimme kuvata HD-tarkkuudella ja selostuksen äänityksen langattomilla mikrofoneilla. Selostus voidaan tekstittää erilliseksi SRT-tiedostoksi, jonka voi valita näkyviin Youtubessa. Tämä parantaa videon saavutettavuutta kuulovammaisille. Videolle voidaan tarvittaessa tehdä myös eri kieliversioita samalla tekniikalla.

Luontokuvauksessa käytämme kauko- ja makro-optiikkaa eri kokoisten luontokohteiden tavoittamiseen. Luonnon ääniä äänitämme suunta- tai paraboloidi-mikrofoneilla.
Stacks Image 19
Kohteen esittelyvideota tehostetaan myös ilmakuvauksella. Drone-kameralla kuvattu maisema avaa uuden, kiehtovan ulottuvuuden alueeseen.

Luontovideon suunnittelu alkaa teemasta ja käsikirjoituksesta. Videon kuvaamiseen kuluu vähintään 2-3 maastotyöpäivää. Yksi ennakkosuunnitteluun kohteessa, 1-2 työpäivää itse kuvaamiseen. Jos videolle halutaan materiaalia eri vuodenaikoina, tämä pitää huomioida projektin suunnittelussa.


Stacks Image 21
Kun koko materiaali on kuvattu ja äänitetty, video koostetaan käsikirjoituksen mukaan. Samalla äänet ja kuvien värit säädetään kohdalleen. Lopputuloksena on tuote, joka kertoo kohteen luonnosta monipuolisesti ja tiiviissä paketissa. Tavoitteena on, että videon nähtyään katsoja haluaa itsekin käydä tutustumassa luontokohteeseen.

Stacks Image 58Haluamme mielellämme tarjota osaamistamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää! info@yrjola.fi
Ps. Muita luontoretkikohteista kertovia videoitamme löydät täältä.